piektdiena, 2010. gada 11. jūnijs

Kad izmēram IR nozīme!

Šodien es gribu pafilozofēt par bērnu drēbju izmēriem.
Kamēr man vēl nebija Emi, es domāju, ka visiem apģērbu ražotājiem izmērs 56 nozīmē to, ka tas derēs bērniņam,kurš ir ap 56 cm garš, bet tā viss tomēr nav. Katrai mazuļu apģērbu firmai izpratne par apģērbu izmēriem ir atšķirīga.
Tāpēc nedaudz pastāstīšu, ko esmu secinājusi.
Par atskaites izmēriem ņemšu "Lindex" firmas drēbītes, kuras Emi ir visvairāk, tāpēc, ka to izmēri manuprāt visprecīzāk atbilst bērna augumam - ja mazais ir 56 cm garš, viņam patiešām arī derēs 56. izmēra "Lindex" drēbītes.
Savukārt "Cubus" veikala drēbītes ir lielākas nekā tāda paša izmēra "Lindex" drēbītes, kad Emi bija 68 cm gara, "Cubus" pirktās pat 62 cm drēbītes bija mazliet par lielu. Diemžēl arī jāsaka,ka "Cubus" arī kvalitāte mazliet pieklibo, drēbītes ātri izstaipās un plīst pa vīlēm.
"Mothercare" izmēri der aptuveni tā kā rakstīts, jo ļoti daudzām drēbītēm ir izmēri 0-3 mēneši, 3-6 mēneši utt, loģiski, ka 3 mēnešu ietvaros drēbītes arī der. Jāatzīst, ka "Mothercare" apģērbu kvalitāte ir ļoti laba, par kuru arī tiek prasīta samērā augsta cena.
"Cocodrillo" firmas apģērbi, kurus var iegādāties, gan viņu firmas veikalā, gan "Cipollino" veikalos, ir mazāki kā "Lindex" firmas apģērbi. Pirku 74. izmēra body kaut gan mazā bija tikai 70 cm gara, bet bija jau tāds paknapāks, tāpēc labāk ņemt izmēru lielāku.
"Chicco" firmas apģērbi ir krietni lielāki kā "Lindex", Emi uz raudzībām uzdāvināja 56. izmēra lācīti, bet tas derēja tikai uz 3,5 mēnešiem, kad viņa jau bija kādus 62 cm gara.
"Pippi" firmas body, kurus vēl var iegādāties "Chicco" veikalos, jo viņu firmas veikals ir jau slēgts, iz mazāki kā bērniņa augums, jāpērk vismaz vienu izmēru lielāks, īpaši, ja mazajam ir apaļš vēderiņš, jo body ir ļoti šauri, toties smukās, spilgtās krāsās, kas neizbalē mazgājot.
Arī tādu firmu kā "Bobas" un "UGGO" mazuļu apģērbi ir mazāki kā pats bērniņš un noteikti ir jāpērk izmēru lielāki.
Pašlaik vairāk neviena firma nenāk prātā, kuras mazuļu apģērbu izmērus varētu apskatīt, ja kaut ko atcerēšos, tad uzrakstīšu vēl.
Vēl runājot par mazuļu apģērbu izmēriem, kad gaidīju Emi, visi teica, lai neaizraujos ar 56, izmēra drēbīšu pirkšanu, jo būšot par mazu, bet man Emi piedzima 52 cm un viss, ko biju sapirkusi, bija krietni pa lielu, nācās sūtīt mammu uz veikalu, lai viņa atnes uz Dzemdību namu 50. izmēra body, kas derēja vēl 3 nedēļas, tā, ka mans ieteikums ir nebaidīties pirkt mazas drēbītes sākumā, protams, ja vien dakteris nesola īpaši lielu bēbi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru